mrt 3, 2019

Jaar van vereende krachten

written by Feija Doornenbal
in category Web

Ieder jaar brengt een groep toekomstdenkers de Trendrede uit. Samen kijken ze vooruit naar wat komen gaat. Het kan bedrijven helpen om gericht over de toekomst na te denken en keuzes te maken. Deze publicatie is een mooi startpunt om echt even tijd hiervoor te maken. Om even in die helikopterview te kijken naar alles om je heen. Wat ook ontzettend waardevol kan zijn is het intern benoemen van trendwatchers. Een groep medewerkers met verschillende achtergronden die getraind worden in het trendwatchen en samen twee keer per jaar aan de gehele organisatie de relevante trends presenteren. Op basis hiervan kan besloten worden dat daarop innovatie gewenst is, om zo een sterke marktpositie te behouden of bereiken.

Graag deel ik wat opvallende citaten:

  • Bemiddelaars en mediators hebben de toekomst. Er ontstaan tussenruimtes, oases waarin we op adem komen en niet direct een mening hoeven te geven.
  • Van aansturing bewegen we richting samensturing. De gesprekken duren langer, maar dragen bij aan het resultaat: weten we de verschillen te overbruggen, dan komen we verder.
  • Ook in het privéleven komen er telkens mogelijkheden bij om ‘tussenruimte’ te creëren: meditatie, pelgrimstochten, Netflixen of kijken hoe anderen gamen. Er wordt gezocht naar een hernieuwde connectie met de natuur. Techloze reflectiemomenten en forest bathing, waarin individuen zich ‘baden’ in de natuur, zijn een trend
  • We zijn niet gelijk. We zijn gelijkwaardig. Niet iedereen kan in gelijke mate voor zichzelf opkomen. Bij sommige mensen stapelen de problemen zich snel op, zodra er iets fout loopt. Van eigen verantwoordelijkheid schuiven we op in de richting van empathische preventie.
  • We trekken de conclusie dat niemand perfect is en dat niemand in zijn eentje ver komt. Imperfecte individuen kunnen wel een geweldig team vormen.

Meer lezen? Bekijk hier de trendrede 2019.

Leave a comment